RB-Media

Klant: RB-Media
Onderdeel: Stage UX Design

Hoe kun je een webdesign testen bij de doelgroep voordat het technisch ontwikkeld is? Met deze vraag kwam RB-Media naar mij. Wat perfect aansluit bij mijn studie Communicatie en Multimedia Design wat ik volg aan het Avans te ‘s-Hertogenbosch. Mij is gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om deze probleemstelling op te lossen. Hoe ik tot de oplossing ben gekomen voor dit probleem beschrijf ik hieronder op de pagina. Naast de onderzoekende factor heb ik de andere helft van mijn stageperiode meegewerkt in het designteam van RB-Media. Aan alle zichtbare mockups heb ik meegewerkt. Per mockup zal ik toelichten wat mijn aandeel hierin is geweest.

Probleemstelling

RB-Media heeft momenteel geen inzicht in hoe de eindgebruiker met het ontworpen product omgaat. Hierdoor kunnen ze kansen missen op het gebied van conversie omdat het design niet goed aansluit op de wensen van de uiteindelijke gebruiker. RB-Media wil graag haar designs bij de potentiële doelgroep testen. Idealiter zal ieder design getest moeten worden door een aantal eindgebruikers.

Hoofdvraag

Hoe kan een webdesign getest worden door een representatieve groep eindgebruikers nog voordat het medium de website of webshop technisch is ontwikkeld?

Literatuuronderzoek

Nadat ik de hoofdvraag voor mezelf scherp had gesteld ben ik op basis van een negental deelvragen onderzoek gaan doen. Een deelvraag kon bestaan uit bijvoorbeeld: “Welke testomgeving geeft het optimale resultaat vanuit de gebruiker?” Op al deze vragen heb ik antwoord proberen te vinden om RB-Media uiteindelijk beter te kunnen helpen.

Marktonderzoek

In het marktonderzoek ben ik verbredend gaan kijken naar bestaande UX testprogramma’s die worden aangeboden. Dit waren er naar mijn verbazing nog best veel. Middels het uitproberen van ongeveer een twintig tal testprogramma’s ben ik gaan vergelijken wat ze konden ten opzichte van elkaar. Uiteindelijk heb ik een top 3 gemaakt voor RB-Media. Dit heb ik op basis van het literatuur onderzoek gedaan en mijn ervaring van de UX test programma’s.

Relevantie van testen

Bij voorbaat weet je nooit hoe de eindgebruiker jouw toekomstige website zal ervaren. De digitale klantreis die hij zal afleggen kan verschillen met jouw verwachtingspatroon. Om te verifiëren dat de klant maar ook de gedachte van de designer overeenkomen met die van de gebruiker zal er getest moeten worden. Dit heb ik gedaan met Pruysen Parket in drie verschillende testrondes. Hiervoor heb ik het scherm van de testpersonen opgenomen met bijhorend geluid.

Voorbeeld

De eerste test met vijf testpersonen liet zien dat 3 van de 5 niet scrolde. In de laatste test aldus na twee aanpassingen op de homepage scrolde 4 mensen wel! Door dit soort aanpassingen te maken kun je de gebruiker sturen en voldoen aan zijn behoefte, precies waar RB-Media naar zocht!

Voor Pruysen homepage voor
Na Pruysen homepage na
Oplevering aan RB-Media

Na de testen van Pruysen Parket was het voor mij duidelijk, testen is echt van belang en verbetert de gebruikers ervaring! Voor RB-Media heb ik een document gemaakt waarin stap voor stap staat hoe je deze testmethode toe kan passen. Daarnaast wordt er ook onderbouwd waarom je bepaalde stappen moet doen en wat voor informatie je hieruit kan halen.

Stagedocument voor RB-Media Links
Stagedocument voor RB-Media Rechts
Meewerken in het designteam

Zoals ik al eerder vertelde besteedde ik 50 procent van mijn stage aan het meewerken in het designteam. Dit team bestond uit Eric en Ruud, twee designers met een passie voor webdesign. Van hen heb ik ontzettend veel mogen leren op het gebied van UX design. Hieronder licht ik een aantal projecten uit waar ik mijn aandeel van zal uitleggen.

Edis

Edis is misschien wel een van de meest uitdagende projecten geweest. Het desktop design was namelijk eerder gemaakt dan het mobiele design. In het desktop design zat een twee splitsing met content die even belangrijk is. Op mobiel heb ik ervoor gekozen om de tweesplitsing erin te houden. Met als doel dat de content alsnog gelijk aan elkaar staat en de afbeeldingen naast elkaar kunnen staan net zoals op de desktop versie. Verder heb ik deze afbeeldingen passend gemaakt voor mobiel aangezien de fotografische content voor deze site in beheer is bij RB-Media.

Edis
Losning ICT

Vanaf de kickoff tot de oplevering heb ik Losning ICT mogen volgen. Ruud heeft me op ongeveer de vierde dag betrokken bij dit project waar ik hem nog steeds ontzettend dankbaar voor ben. Samen hebben we schetsen gemaakt en daarvan de beste opzet gekozen. Uiteindelijk heb ik meegeholpen met de wireframe fase én de grafische fase. In de grafische fase heb ik de uiting die afkomstig is van het logo verwerkt in de referentie pagina.

Losning ICT
Happy-point

In de eerste maand van mijn stage kreeg ik van Eric de vraag of ik het mobiele design voor Happy-point wilde ontwikkelen. Het is namelijk van belang dat de betaling methode ook optimaal werkt op mobiel. Hiervoor heb ik zoveel mogelijk “above the fold” proberen te houden zodat de gebruiker alles in één oogopzicht kan zien.

HappyPoint
Conceptenboulevard

Conceptenboulevard is een traject waar ik later betrokken ben bij geraakt. Hiervan heb ik de kickoff helaas niet meegemaakt. Ruud stelde mij de vraag of ik na wilde denken over de filter sectie die de website moest gaan bevatten. Hiervoor ben ik in de eerste instantie gaan schetsen waarna ik de opties bij Ruud voorlegde. Uiteindelijk hebben we samen de beste keuze gemaakt voor Conceptenboulevard zodat de gebruiker zo eenvoudig mogelijk kan filteren, aanpassen en filters kan verwijderen.

Conceptenboulevard
Trinamics

Voor Trinamics heb ik me voornamelijk bezig gehouden met het optimaal maken van de filter sectie. Dit is eigenlijk een van de grootste drijfveren aangezien de gebruiker middels deze sectie een baan zou kunnen vinden. Om dit zo optimaal mogelijk te maken ben ik eerst gaan scheten en heb ik vervolgens met Eric besproken wat het beste zou gaan werken voor dit bedrijf.

Trinamics
Pruysen Parket

Een handje helpen daar ben ik niet vies van, zeker niet als Eric het vraagt. Hij wilde graag wat ondersteuning om de grafische fase af te ronden van Pruysen Parket. Samen hebben we dit afgerond waarbij ik een aantal pagina’s heb ontworpen. Verder heeft Eric een aantal inzichten van de gebruikerstest over Pruysen Parket meegenomen in zijn grafische fase. Zo zal het uiteraard altijd moeten gaan als je het mij vraagt! Verder heb ik het prototype gemaakt in Adobe Xd, zodat de klant een interactieve ervaring kan hebben met zijn toekomstige website.

PruysenParket
Balemans

Trots! De vooruitgang is te zien in mijn werk. Dit heb ik kunnen laten merken in een van mijn laatste stagewerken. Voor Balemans heb ik het mobiele design mogen maken. Dit heb ik gedaan op basis van een re-design waar Eric zich mee bezig hield. De uitdaging van deze opdracht was het bundelen van bepaalde elementen. Zodat men kan zien dat bepaalde content bij elkaar hoort. Verder is het natuurlijk altijd een kunst om het design van een ander over te nemen, zeker als dit moet voldoen aan een kritisch blik van je collega’s

Balemans
Koek - Afstudeerstage

UX / UI & ID Design

Overcarp - Avans

UX Design

RB-Media

Stage UX Design

Bloom - Avans & Schréder

Productvormgeving

We Splash - Avans

Applicatie ontwerp

Fast Forward - Avans & Innosportlab Eindhoven

Interactive Design

Rolstoelingangen - Avans

Animatie

Opkaval - Avans

Stopmotion

Strijp-S - Avans & Mu

Promotievideo

Carnaval 2018 - Filoz Events

Drukwerk

Broodrooster - Avans

Product Design

Hollands Bloed

Logo Design

Bedass

Arduino / Productvideo

Bernhoven

Licht Operating

Rooi Live 2018

Licht Operating & Design

Alive & Kicking Festival

Licht Operating

Carnaval 2019 - Filoz Events

Drukwerk

Bapp. - Avans

Phishing / UX